Buruczki Szilárd és László Tamara Bianka nyerték a 2020-as Kőbányai Bringapark Kupát

November 8-án hulló falevelek között került megrendezésre a 14. Kőbányai Bringapark Kupa, ahol 243 versenyző küzdhetett meg egymással 23 kategóriában. A férfiak elit futamát Buruczki Szilárd, a nőkét László Tamara Bianka nyerte.

Hűvös, ködös idő fogadta a 14. Kőbányai Bringapark Kupa versenyzőit, akik a reggeli órákban a Bányató utcai célegyenesben gyűltek össze a Kőbányai Torna Club Sportegyesület hagyományos cyclo-cross versenyére. A rekordszámú 243 nevező 23 különböző kategóriában bizonyíthatott a Kőbányai Önkormányzat által támogatott eseményen. A program 9:30-kor a gyerekfutamokkal kezdődött. Az U7-es és az U9-es versenyek ifjú indulói egy rövidített, 340 méteres pályán tekerhettek, az U11-es, illetve az U13-as futamokat pedig egy 1,26 km-es körön bonyolították le. Az U15-ös korosztálytól felfelé már mindenkinek a teljes, 3,48 km-es pályát kellett teljesítenie. Az útvonal többször is érintette a szánkódombot, ami a korábbi éveknek megfelelően ismét a szurkolók legnépszerűbb zónája és a verseny leghangulatosabb pontja lett.

A női elit mezőnye már napsütésben, az U19-es és a Master korosztályokkal karöltve 11:30-kor vágott neki a 40 perces versenynek. A felnőttek között végül László Tamara Bianka (Fehérvár Cycling Team) győzött négy perccel klubtársa, Péteri Niké előtt, a legjobb női időt azonos távon ugyanakkor a Masterben induló Szekeres Viktória (KTM Team Hungary) érte el.

A férfiak királykategóriájában idén nem állt rajthoz a címvédő Búr Zsolt, ott volt viszont a mezőnyben az Androni Giocattoli – Sidermec profi országúti bringása, Pelikán János, a Team Novákos Rózsa Balázs, a korábbi győztes Vas Balázs, illetve a CK Dukla Bratislava két szlovák indulója, Greg Bruynseels és Samuel Brsel. Vas végül hamar feladni kényszerült a versenyt, melyet rajttól célig vezetve, fölényesen nyert meg Buruczki Szilárd (Buruczki Training System), a tavalyi futam 2. helyezettje. Idén az ezüst Rózsa Balázsnak, a bronz Hugauf Marcellnek (Fillari Team Budaörs) jutott. A napot a hobbifutamok, illetve a férfi Master kategóriák versenyei, majd eredményhirdetései zárták. Érdekesség, hogy előbbiben itt állt rajthoz életében először cyclo-cross versenyen Fördős Zé, az ismert gasztroblogger.

A verseny lebonyolítását a járványhelyzet nehezítette, ennek megfelelően a szervezők több intézkedéssel is igyekeztek védeni a résztvevők egészségét: a versenyzőket és a munkavégző szpíkereket leszámítva a rendezvény teljes területén mindenkinek kötelező volt a maszkviselés, kézfertőtlenítő-állomások is kihelyezésre kerültek, a dobogó elemei pedig egymástól másfél méterre helyezkedtek el.

Eredmények:
Kőbányai Bringapark Kupa – 2020. november 8.
Férfi Elit:
1. Buruczki Szilárd (Buruczki Training System) 8 kör 1:05:02
2. Rózsa Balázs (Team Novák) 8 kör 1:05:32
3. Hugauf Marcell (Fillari Team Budaörs) 8 kör 1:05:52

A részletes eredmények ITT érhetőek el.